همانطور که حتما شنیده اید فرش 12 متری 1500 شانه یکی از بهترین برند های قالی ایرانی می باشد.
بیشتر پیشرفت فرش ایرانی در ارتباط با حاکمان مختلف کشور در طول زمان است.
هنگامی که کوروش کبیر بابل را در سال 539 قبل از میلاد فتح کرد، تحت تأثیر شکوه و جلال آن قرار گرفت و بسیاری از مورخان او را به خاطر معرفی هنر قالیسازی به ایران اعتبار میدهند.
گفته می شود مقبره کوروش که در پاسارگاد نزدیک تخت جمشید دفن شده بود با فرش های گرانبها پوشانده شده بود.
حتی قبل از زمان او، به احتمال بسیار زیاد عشایر ایرانی حداقل طرح های بسیار ساده ای برای خانه های خود ایجاد کرده اند.
گلههای گوسفند و بز آنها پشم با کیفیت و بادوام را برای این منظور در اختیارشان قرار میداد.
در سال 1949 باستانشناسان روسی قدیمیترین فرش گرهدار شناخته شده را در دره پازیریک، در کوههای آلتای سیبری کشف کردند.
فرش پازیریک که قدمت آن به قرن پنجم قبل از میلاد برمیگردد، نمونهای بارز از مهارتی است که وجود داشته و در طول قرنها توسعه یافته و اصلاح شده است.
این فرش بیش از دو هزار سال در مقبرههای یخزده اشراف سکایی نگهداری میشد و اکنون نمایشگاه موزه ارمیتاژ لنینگراد (سن پترزبورگ) است.
پیچیدگی این فرش نشان میدهد که حتی در این تاریخ اولیه، هنر قالیبافی بسیار فراتر از قالیهای ساده طراحی شده برای اهداف عملی پیشرفت کرده است.
در سال 628 پس از میلاد، امپراتور هراکلیوس از فتح تیسفون، پایتخت ساسانی، انواع فرشها را به ارمغان آورد. اعراب نیز در سال 637 میلادی تیسفون را فتح کردند و از جمله غنایمی که به ارمغان آوردند فرشهای زیادی وجود داشت که یکی از آنها فرش معروف باغ «بهار خسرو» بود.
این فرش به عنوان گرانبهاترین فرش تاریخ به ثبت رسیده است. فرشی که در زمان خسرو اول (531 – 579 میلادی) ساخته شد، بسیار بزرگ بود و ابعاد آن 400 در 100 دقیقه و وزن آن چندین تن بود.
مورخان فرش ابریشم را اینگونه توصیف میکنند: «حاشیه، یک تخت گل باشکوه از سنگهای آبی، قرمز، سفید، زرد و سبز بود؛ در پسزمینه رنگ زمین با طلا تقلید میشد؛ سنگهای شفاف مانند کریستال این توهم را به وجود میآوردند.
آب؛ گیاهان ابریشم بودند و میوه ها از سنگ های رنگی تشکیل شده بودند. گفته می شود که پادشاه در زمستان در کنار فرش قدم می زد تا زیبایی بهار را به او یادآوری کند.
با این حال، زمانی که اعراب به آن حمله کردند، فرش باشکوه را به قطعات زیادی تقسیم کردند و هر قطعه را جداگانه به فروش رساندند.
پس از دوره تسلط خلفای عرب، یک قبیله ترک که به نام بنیانگذار آنها سلجوقی نامگذاری شده بود، ایران را فتح کرد. تسلط آنها (1038 – 1194 میلادی) در تاریخ فرش ایرانی اهمیت زیادی داشت.
زنان سلجوقی قالیسازان ماهری با گره ترکی بودند. در استانهای آذربایجان و همدان که نفوذ سلجوقیان قویترین و ماندگارترین آنها بود، گره ترکی تا به امروز مورد استفاده قرار میگیرد.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.